Hent Adobe Flash player

MZURI - Giv planterne et godt såbed

 

MZURI såmaskiner er udviklet til dyrkningsprincippet Strip-till, der er en meget enkel, billig og på mange måder naturnær såmetode, hvor jorden kun bearbejdes, hvor planten skal gro.

Det vil sige, at planterne etableres i en række, hvor såmaskinen bearbejder jorden med en smal grubbetand, før kernerne sås af det efterfølgende såagregat.

Samtidigt skubbes stub og planterester til side, og der formes nogle små kamme, hvor f.eks. rapsplanter kan stå og ”hygge” sig i læ for vintervejret.

 

MZURI er en optimal såmaskine til Strip-till. Den er bugseret, robust, enkel og fleksibel, og så kan den arbejde under næsten alle forhold og stadig placere korn og gødning i sort jord og i en ensartet dybde. Den kan både så f.eks. raps i enkeltstriber, men også bredså korn efter Strip-till princippet.

 

Læs mere her

Eller se vores video her

"No-till, Undercut No-till, Strip-till med lille rækkeafstand, Strip-till med stor rækkeafstand, plov, såsæt, robot … der er mange dyrkningsstrategier.

 

Og ingen af dem rummer den universelle sandhed for alle jordtyper og landmænd.

Anders Højte er vores dyrkningsekspert hos FMR Maskiner. Hos ham kan interesserede kunder både kan få viden og købe redskaber. Han er selv landmand og kender de praktiske udfordringer og muligheder."

 

 

 

 

Degn Grafisk