Geringhoff

Landbruget specialiserer sig i stadig stigende grad, og maskinleverandørerne følger naturligvis med for at kunne matche kundernes krav. En af specialisterne er tyske Geringhoff – en ægte specialist, når det kommer til skæreborde. Takket være deres innovative tankegang og tætte samarbejde med landbruget, kan vi levere skæreborde til alle de konventionelle og specielle afgrøder danske landmænd dyrker.

Man kan opnå rigtigt meget ved at kombinere en topmoderne mejetærsker med et superavanceret skærebord fra en ekstern leverandør.

 Truflex Razor™

TruFlex Razor™ er et fantastisk effektivt, højteknologisk sejl-skærebord, som sørger for perfekt, ensartet ”barbering” af markerne. Det leveres i 30, 35 og 40 fod og er forholdsvist let og opbygget med både centralt knivtræk og det velkendte Schumacher knivsystem.

Både skærebordet og riglen er tredelt, og derfor følger skærebordet markens overflade perfekt i hele arbejdsbredden. De tre led kan bevæge sig +/- 5 grader i forhold til hinanden, og hver sektion har sine egne sensorer til at optimere jordfølgningsevnen. I praksis betyder det, at skærebordet nærmest flyder hen over

markens overflade, uanset om der forekommer lavninger, forhøjninger, eller marken f.eks. skråner lidt opad mod skel.

Den tredelte rigle bevirker, at den arbejder ensartet i hele bredden, hvilket er en ny, men ikke uvæsentlig tilgang til at optimere skærebordenes arbejde med opsamling under vanskelige forhold. Selve skærebordsrammen er også 3-delt, hvilket giver tekniske fordele og fremmer stabiliteten.

MAIS STAR HORIZON

Geringhoff majsskæreborde produceres i flere modeller. Et godt valg til danske forhold er typen Geringhoff Mais Star Horizon”, der plukker kolberne, og knuser stubben i én arbejdsgang. Skærebordet er i stand til

at køre med meget lav stubhøjde, mens det høster op til 12 rækker majs ad gangen.

Kolberne trækkes til midten af snegle, mens 2 modsat roterende valser med hver 4 knive og en kraftig horisontal kniv klarer høst og neddelingen af planterne. Det giver stor kapacitet i mejetærskeren, at stængler og kolber allerede er separeret og grundigt tærsket, inden kolberne når frem til mejetærskerens

tærskeværk, og det gør det også nemt for tærskernes snitter efterfølgende at fordele materialet jævnt over stubben.

Horizon Star III

For at bekæmpe skadedyr og svampesygdomme, som overlever i majsplanten om vinteren, skal majsstubben helst smadres ved høst. Det er imidlertid vanskeligt, for hvis dækkene fra finsnitteren eller mejetærskeren kører over majsstubbene, så er de efterfølgende nærmest umulige at knuse tilstrækkeligt med en afpudser eller lignende.

Det eneste rigtige er at knuse majsstubbene med skærebordet på mejetærskeren eller finsnitteren samtidigt med afhøstningen, men inden de bliver kørt over. Det har Geringhoff kunnet i mange år.  Med et helt nyudviklet fleksibelt majsplukkebord kan man nu også løse opgaven hvis majsen er sået i kuperet terræn.

Geringhoff Horizon Star III består af tre dele – en midterdel, som er direkte monteret på mejetærskeren eller finsnitterens slug, og to sidesektioner, som kan give sig over og under midterrammen og dermed følge terrænet. To højdesensorer klarer styringen så skærebordet følger overfladen med blot en til fem centimeters afstand.

Skærebordet er udstyret med Geringhoff Rota Disc enheder, der samtidigt med at kolberne ”plukkes”, trækker majsplanten ned igennem en modroterende rotor, som er udstyret med skæredisce. Disse er forsynet med en kantet kniv, som dermed ikke blot knuser majsstænglen, men også ”hakker” majsstubben i stykker.

SiloForce

Interessen for crimpning er stor – både blandt økologer og konventionelle kvæg- og svineproducenter. Foderkorn og -bælgsæd kan høstes tidligere og ved højere vandprocent, efterafgrøderne kan etableres tidligere, og man kan fremstille mere hjemmedyrket protein ved crimpning af f.eks. hestebønner og lupiner.

Geringhoff har udviklet en effektiv crimper med meget høj kapacitet. Dens kraftige slagler bearbejder op til 25-30 tons pr. time, hvis logistikken omkring maskinen er godt organiseret, og der er hk nok til rådighed. Hvis der er tale om fugtigt råvare med store kerner som f.eks. hestebønner er kapaciteten mindre, men stadigvæk imponerende. Mellem 250 og 300 hk regnes for passende.

Ring til os, hvis du vil vide mere og måske med ud at se Geringhoff crimperen i praktisk drift.

Mere end 140 års erfaring

Gennem tiden har mange personligheder skabt firmaets image og siden starten som en lokal landsbysmed har Geringhoff her mere end 140 år senere, udviklet sig til et højt respekteret, moderne og markedsledende firma med engagement over hele verden. Geringhoff`s erklærede mål har altid været at gøre høst af afgrøder nemmere og mere økonomisk. Ved konstant videreudvikling og evaluering har Geringhoff optjent sit renommé for innovativ teknologi og meget høje kvalitetsniveau.

I dag producere Geringhoff højkvalitetsprodukter på 3 forskellige locationer. Hovedkvarteret ligger i Ahlen i Tyskland i et område hvor også flere andre tyske landbrugsmaskin-producenter holder til. I Guissen i den nord-vestlige del af Tyskland produceres også såvel som i St. Cloud i Minnesota, USA.

Se alle producentens kataloger her

Kom med over på deres hjemmeside og se alle deres mange maskiner. Vi fører naturligvis dem alle, og har du brug for hjælp eller rådgivning sidder vi klar ved telefonen og mailen som altid. Find din kontakt hos os lige her

Videoer

Facebook

[fts_facebook type=page id=374778252637045 access_token=EAAP9hArvboQBAFyBBXzgxQvJ7S5PGXzPv9gx0CgApPY5zPlBtIBUZAn2bZCTrbzCw5rHJBofhfRZAdiTmdp7EgJ6twhLt2DtF4DQLS0uqHVkxrXVXUAZAZCxHy6EhcRBXWqCdp9UFbMbZA5ZCvY45592kj2riZCOQwcDHBTtPWV9QgZDZD posts=2 description=no posts_displayed=page_only images_align=left]

Din sælger kontakt er

ANDERS HANSEN

ANDERS HANSEN

Salg / Geringhoff, Mzuri, SLY, ExaDose, Agrisem, Brugt-opkøb

Tlf. 30451870
Mail: ah@fmr.dk

THOMAS NIELSEN

THOMAS NIELSEN

Salg / JCB, Lemken, Agrisem, Bomford

Tlf. 26300315
Mail: tn@fmr.dk

HENRIK RASMUSSEN

HENRIK RASMUSSEN

Salg / Holmer, JCB, Lemken, Nardi

Tlf. 20516029
Mail: hmr@fmr.dk